Ruys Scheepstimmerwerken combineert het oude ambacht van scheepstimmerwerk met de nieuwste technieken op het gebied van elektrisch varen. Varen, maar dan anders. Lekker stil en beter voor het milieu.

Wij zijn erkend dealer en installateur van diverse elektrische aandrijvingen, zodat u klaar bent voor het zorgeloos varen van morgen. 


dealer en installateur van o.a. Bellmarine en Greenmarine 
 
Hoe lang kan ik met een elektrische motor varen?

Hoe lang kan ik met een elektrische motor varen?

Vaak wordt er gezegd: de hele dag! Met het juiste accupakket kan dat ook wel. Alleen zijn we meestal niet de hele dag op de motor aan het varen. We willen ook zwemmen, lezen, een terrasje pakken etc. Elke situatie en aantal motoruren is anders.

Vaart u op een plas of in een stad dan hebben we het over kleine tochten van ongeveer 20 km. Gemiddeld zult u dan 3 motoruren per dag maken.

Vaart u in de regio en maakt u wat langere dagtochten van ongeveer 60 km per dag, dan zult u 5 tot 6 motoruren maken.
 

Hoeveel accucapaciteit heb ik daarvoor nodig?

De benodigde accucapaciteit hangt af van hoe lang u wilt varen en het motorvermogen dat de boot gebruikt. Heeft u een vaartuig van 6 meter en gebruikt uw boot een vermogen van 1 kW of heeft uw schip een lengte van 8 meter en is een vermogen van 2 kW nodig?

Met de volgende formule kunt u globaal de benodigde accucapaciteit uitrekenen:

Gewenst aantal vaaruren (h) x benodigd vermogen (kW) = benodigde accucapaciteit (kWh)

Iedere boot is anders, een slanke lichte boot vaart efficiënter dan een brede zware. Wij geven u graag persoonlijk advies over de juiste accucapaciteit voor uw boot.
Hoeveel accucapaciteit heb ik daarvoor nodig?
 

Hoelang moet ik laden?

Welk accupakket u ook kiest, hoe lang u ook wilt varen, laden kunt u altijd in één nacht. Dus ’s avonds uw boot aan de walstroom, de volgende ochtend weer helemaal volgeladen. Hoe groter de capaciteit van de accu’s, hoe groter namelijk het laadvermogen van de lader die daarbij hoort.